top of page
Keresés
  • Szerző képeKriszta

Aggregátor, áramfejlesztő - mire jó?

Az aggregátor egy olyan eszköz, amely elektromos feszültséget képez mechanikai munkából. Felhasználható olyan helyeken, ahol nincs áramellátás vagy áramszünet esetén.

Egy áramfejlesztő felépítése: belső égésű motor, generátor, az indító, az üzemanyagtartály és az aljzatok. Ezek egyben a generátor főbb jellemzőit is adják.

Mekkora generátorra van szükségünk: az egyes gépek összes wattja határozza meg a kapacitást, amire szükségünk van. A teljesítményen kívül az egyik legfontosabb különbség az áramfejlesztők között a fázisok száma: egyfázisú vagy háromfázisú között kell választani. Az egyfázisú inkább otthoni, nyaralóházi alkalmazásra ideális, mivel az otthoni készülékeink egyfázisúak. 230 V / 50 Hz-es elektromos generátorokról beszélünk 2 tűs tápkábellel és 1 lyukkal ellátott földelő kábelhez, lámpák, számítógép, háztartási gépek és építőipari szerszámok csatlakoztatására.

A háromfázisú generátort építkezéseken veszik igénybe, ahol 380 V aljzat szükséges. 400 V / 50 Hz-en működnek, a készülék tápkábelei 4 vagy 5 tűsek, nagyobb teljesítményigényű készülékek táplálására alkalmas.



Üzemanyagfelhasználás szempontjából gyakori a benzinmotoros, a nagyobb teljesítményűek pedig dízel meghajtásúak. Kétütemű és négyütemű motorokkal találkozhatunk, a kétüteműnél figyelni kell arra, hogy keveréket öntsünk az üzemanyagtartályba.

A kétütemű egyhengeres változat kisebb teljesítményű, de könnyebb, olcsóbb, és kellőképpen megfelel a háztartási használat követelményeinek. A négyütemű motorok az egyhengeres benzines elektromos generátorok erősebb változata. Nagyobb teljesítményt nyújtanak, ez logikusan magasabb üzemanyag-fogyasztást és árat jelent. A négyütemű motorok az egyhengeres benzines elektromos generátorok erősebb változata. Nagyobb teljesítményt nyújtanak,

A Fészer, komáromi gépkölcsönzőben kétféle aggregátort kínálunk: az AGT 7501 1 fázisú, 4 ütemű, benzines, egy hengeres, Honda motoros készüléket, mely 6,4 kVA teljesítményű. Nagyobb teljesítményszükséglet esetén az AGT 8503 3 fázisú, 400 V-on 8,0 kVA, 230V-on 5,0 kVA leadására képes.





További hasznos információk:






19 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page