top of page
Keresés
  • Szerző képeKriszta

Csempevágás: csapágyas, flex és vizes

A Fészer komáromi gépkölcsönzőben csempevágásra Bautool csapágyas csempevágót, Hikoki és Makita akksis és hálózati sarokcsiszolót, valamint Gölz asztali vizesvágót kínálunk bérlésre. Melyik mire jó, mikor melyiket érdemes választani?



Férfi csempét vág







Ha sima felületű vagy még enyhén barázdált felületű csempét, járólapot szeretnénk vágni, akkor tökéletes megoldás a Bautool csapágyas csempevágó. 2 oldalon 6 csapágyon fut az egysoros vezetősín. Ezen a vezetősínen található mozgatható vágókorong tartós fém ötvözetből készült. A gép működése egyszerű: egy határozott tolással megkarcoljuk a csempét, majd a törőlappal kettétörjük.


Háromféle típus található meg a Fészer komáromi gépkölcsönzőben: 900 mm vágási hosszúságú, egy 1200 mm vágási hosszúságú és egy 1200 mm vágási hosszúságú lézervezetővel. Mindegyikre jellemző még a csúszásmentes és tartós felfekvő felület, vágási mélységük: 7,5-15 mm


Ha a felületünk barázdáltabb, akkor a csapágyas csempevágókkal nem tudunk szép munkát végzeni. Ekkor jöhet szóba a sarokcsiszoló, más néven flex vagy sikító. Kétféle korongot ajánlunk csempevágáshoz: körkörös korongot vagy oldalán barázdáltabb korongot. Flex esetén célszerű előrajzolni a vágás vonalát. A Fészer komáromi gépkölcsönzőben háromféle sarokcsiszolót adunk bérbe: 125-ös és 240-es, vezetékes és akkumulátoros sarokcsiszolók a Hikokitól és a Makitától.







Ha nem jelent megoldást sem a sarokcsiszoló, sem a csapágyas vágógép. akkor az asztali vizesvágóra is gondolhatunk. Égetett kerámiák, gres lap, márvány, gránit, kő, tégla mind-mind vágható a Gölz MS400 asztali vizesvágó gépünkkel. A gépet jellemzi a nagy tartóasztal golyóscsapággyal, kivehető víztartály, elésektromos vízszivattyú - gyorscserélővel és az összecsukható lábak a könnyebb szállítás érdekében. A gép maximális vágási mélysége 137 mm, a maximális vágó tárcsa méret pedig 400 mm. A vágás hossza 700 mm. 45°-os ferde vágásra is alkalmas.








23 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page