top of page
Keresés
  • Szerző képeKriszta

Vésőgépek a Fészerben

A Fészer komáromi gépkölcsönzőben többféle vésőkalapács, fúró-és vésőkalapácsot kínálunk kölcsönzésre SDS-Plus, SDS-Max és hatlap befogással.


Melyik típust mire javasoljuk?


  1. SDS-Plus befogás

Az SDS-Plus befogás egy elterjedt befogási rendszer, amelyet leggyakrabban könnyű és közepesen nehéz feladatokhoz használnak. A SDS-Plus befogású eszközök tartalmazzák a hüvelyt és a gyorsan cserélhető befogót. Ezen befogási rendszer előnye, hogy könnyen cserélhetőek a fúró- és vésőfejek, ami időt és energiát takarít meg. Az SDS-Plus rendszer tipikusan fúrókalapácsokban és ütvefúrókban található meg, és alkalmas falak és padlók vésésére, valamint lyukak fúrására különböző anyagokba, mint például beton, tégla és kő.

  1. SDS-Max befogás

Az SDS-Max befogású rendszer erősebb és masszívabb eszközökhöz használatos, amelyek nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Ez a befogási rendszer nagyobb méretű befogót és vastagabb hüvelyt tartalmaz, ami lehetővé teszi a nagyobb teljesítményű ütvefúrók és vésőgépek használatát. Az SDS-Max rendszert általában nehéz anyagok vésésére és fúrására alkalmazzák, mint például vastag betonfalak, kövek és más kemény anyagok.

  1. Hatlapos befogás

A hatlapos befogás egy régebbi, de még mindig használt rendszer, amelyet főként ipari környezetekben alkalmaznak. Ez a befogási rendszer a hatlapos befogó rudat használja, amelyet a befogócsavarral rögzítenek az eszközbe. A hatlapos rendszert többnyire nehéz terhekkel rendelkező ipari vésőgépekben és ütvefúrókban találjuk meg.




Felhasználási területek

  • SDS-Plus: Könnyű és közepesen nehéz munkákhoz ideális, például kisebb házfelújításokhoz, falak és padlók véséséhez, valamint kábelek és csövek behúzásához.

  • SDS-Max: Nagyobb terhelésű projektekhez ajánlott, mint például ipari kivitelezés, útépítés, alapozás és nagy méretű falak vésése.

  • Hatlapos befogás: Ipari környezetekben alkalmazzák, ahol erős és tartós eszközökre van szükség, például nehéz betonfalak és más kemény anyagok vágásához és véséséhez.

Egy táblázatban foglaltuk össze a Fészer komáromi gépkölcsönzőben található fúr-véső és vésőgépek főbb jellemzőit.



16 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page